Sosyal Medya

Güncel

İdil’de ’Kürdistan’ bayraklı tişörtler toplatıldı

Şırnak’ın İdil İlçesi’nde Cumhuriyet savcılığının kararı ile 2 giyim mağazasında bulunan ve üzerinde Kuzey Irak’taki Kürt bölgesinde kullanılan, bayrak ile Kürtçe ’Yaşasın nevruz’ yazılı tişörtler toplatıldı.



Terör örgütü PKK’lıların ilçe merkezinde bazı mahallelerde kazdıkları hendek ve kurdukları barikatların kaldırılması için baÅŸlatılan operasyonun tamamlanması ve sokaÄŸa çıkma yasağı kaldırıldı.

’Çözüm süreci’ döneminde serbest olan ve üzerinde Irak’taki Kürt yönetiminin kullandığı tarihteki tek Kürt devleti olan ’Mahabat Kürt Cumhuriyeti’nde de kullanılan kırmızı, beyaz, yeÅŸil renkli ortasında sarı renkli güneÅŸ bulunan ’sözde Kürdistan’ bayrağı bulunan tişörtler savcılığın kararı ile giyim maÄŸazalarından toplandı.

Ä°lçedeki 2 giyim maÄŸazasına giden polisler, savcılık kararını göstererek, üzerinde’Kürdistan bayrağı’ ve ’Biji Newroz’ yazılı 60 tişörte el koyarak emniyete götürdü. Ä°fadelerine baÅŸvurulmak üzere emniyete götürülen maÄŸaza sahipleri, iÅŸlemlerin ardından serbest bırakılırken, bu tişörtlerin satışının yasak olduÄŸu ve getirilerek satılması halinde bunu yapanların hakkında iÅŸlem yapılacağı konusunda uyarıldıkları belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.